Algatasime petitsiooni perekonnaseaduse muutmiseks

Eestimaa Rohelised algatasid rahvaalgatus portaalis erakondadeülese petitsiooni, mille eesmärk on samast soost paare diskrimineeriva perekonnaseaduse muutmine ja võrdse kohtlemise tagamine.

Züleyxa Izmailova: “Praegu kehtiv perekonnaseadus ei ole minu hinnangul põhiseadusega kooskõlas ja on meie ühiskonnaliikmete suhtes diskrimineeriv. Seaduseelnõude algatamise pall on parlamendiparteide käes, meie veel Riigikokku kahjuks ei kuulu. Kui petitsioon kogub suurel hulgal allkirju, on riigikogu kohustatud seda menetlema.”

“See, et üks tsiviliseeritud riik aastal 2020 endiselt LGBT õiguste üle debatti peab, ei tee meile au,” ütles roheliste esimees Kaspar Kurve, “aga seda on tänases Eestis paraku vaja teha ning rohelised seisavad alati inimõiguste ning võrdse kohtlemise eest. Mul on hea meel, et oleme ühiskonnana liikunud sammu edasi ning täna pole teemaks enam pelgalt kooseluseaduse rakendusaktide vastuvõtmine, vaid abieluvõrdsus.”

Erakond Eestimaa Rohelised toetab kahe täiskasvanud inimese vahelist abielu, sõltumata nende soost.

Perekonnaseaduse petitsioon on allkirjastamiseks avatud siin: https://rahvaalgatus.ee/initiatives/842dac27-bdda-45c3-bd95-407452b51c71?fbclid=IwAR1kB75TAgBejrtNiqxhYrJny1bUZN-cNwGuSFqUG3IQYOQwdl7kBHZLQ5Y

Lisainfo

Züleyxa Izmailova